ליצירת קשר השאירו פרטים ונחזור אליכם בדיסקרטיות מלאה

    הפחתת מזונות

    אחד הסעיפים החשובים בהסכם גירושין הוא קביעת גובה המזונות. גובה המזונות נקבע בהתאם למצב הקיים בזמן הגירושין: מעורבות כל הורה בגידול הילדים, צרכי הילדים, הוצאות בסיסיות כמו מגורים, מזון וביגוד לצד הוצאות כמו חינוך, חוגי, פנאי ועוד. מעבר לצרכי הילדים נלקחת בחשבון גם יכולת ההשתכרות של כל אחד מהצדדים. עם זאת, בחיים חלים גם שינויים שיכולים להשפיע על גובה המזונות. ישנם מצבים בהם ניתן לבקש תוספת מזונות, כך ישנם מצבים בהם ניתן לבקש הפחתת מזונות.

    אילו מצבים מצדיקים הפחתת מזונות או הגדלת מזונות?

    הפחתת מזונות יכולה להיות מוצדקת כשחלים שינויים משמעותיים המשפיעים על הפן הכלכלי אצל כל אחד מהצדדים המעורבים בעניין: הילדים, האם והאב. ירידה משמעותית ביכולת ההשתכרות של מי מהצדדים מסיבה מוצדקת כמו מחלה או תאונה מהווה אף היא עילה להפחתה בגובה המזונות. גם שיפור כלכלי משמעותי אצל אחד הצדדים, בין אם בשל נישואים שניים המשפרים את מצבה הכלכלי ובין אם בשל מעבר לעבודה במשרה מלאה וקבלת משכורת גבוהה משמעותית מזו שהייתה לאותו צד בעת הגירושין, הם סיבה להגשת בקשה להפחת או הגדלת מזונות.

    כיצד מוגשת התביעה?

    תביעה לעניין בחינת מזונות מחדש, בין כאמור הפחתתם או הגדלתם של אלה מומלץ להגיש בעזרת עורך דין המומחה בתחום. הצד המגיש את התביעה צריך לשכנע את בית המשפט או בית הדין הרבני, שאכן יש מקום לאשר  שינוי גובה מזונות שנפסק בעבר. לשם כך התביעה צריכה להיות מנוסחת באופן ברור ומפורט. יש לציין שכאשר גובה מזונות נקבע במסגרת הסכם גירושין והדבר היה מקובל על שני הצדדים, יהיה צורך בשכנוע רב יותר של ערכאה המשפטית, מאשר כאשר הדבר נקבע בפסק הדין.

    עו"ד ג'יין חסון היא בעלת ניסיון וידע רב בדיני משפחה ומלווה זוגות מתגרשים הן בהליך גישור והן בבתי המשפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים, כולל במצב של תביעה להפחתתם או הגדלתם של מזונות. מוזמנים ליצור קשר.

    ליצירת קשר

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בדיסקרטיות מלאה




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן