תביעת מזונות
קביעת גובה המזונות היא חלק חשוב מהסכם הגירושין שנכרת בין בני זוג המתגרשים. ניתן, ואף החוק מעודד לעשות זאת, להגיע להסכם גירושין הכולל בתוכו את גובה המזונות בהליך גישור בו ינהלו בני הזוג מו"מ לגבי כל הסעיפים הנוגעים לחייהם לאחר הגירושין והמזונות בכללם. אם לא מצליחים בני הזוג להגיע להסכם, וגם במקרה בו חל שינוי נסיבות מהותי, ניתן להגיש תביעת מזונות. תביעה זו ברובה קשורה בגידול הילדים וההורה שמחויב לשלם מזונות עבור כל ילד עד הגיעו לגיל 18 עם זאת, בחלק מהמקרים אל התביעה למזונות עבור ילדים יכולה להתווסף גם תביעת מזונות אישה.
סוגים שונים של תביעת מזונות
כאמור, תביעת מזונות יכולה להתחלק לשתיים: מזונות ילדים ומזונות אישה. במזונות ילדים נקבע לרוב סכום קבוע המשולם עד גיל 18 עבור כל ילד. התשלום כולל את ההוצאות הבסיסיות כמו מזון, לבוש וכו', לעתים מתווסף רכיב כמו מדור ואחזקת מדור. מעבר לכך במזנות לא נכללות במזונות הוצאות עבור חינוך (גנים, צהרונים, חוגים ועוד) והוצאות רפואיות חריגות שאינן מכוסות בסל הבריאות. חלק שני במזונות הוא מזונות אישה. חלק זה אינו משולם תמיד אלא אם האישה אינה יכולה לעבוד או עובדת באופן חלקי ואינה מצליחה לפרנס את עצמה וזאת במטרה לאפשר לה לשמור על רמת חיים דומה לזו שהייתה לפני הגירושין.
הגשת התביעה בעזרת עורך דין בעל ניסיון רב
כפי שציינו בהתחלה, מומלץ לנסות ולהגיע להסכם גירושין הכולל בתוכו גם הסכמה לגבי גובה המזונות בהליך גישור המנוהל ע"י עורך דין בעל ניסיון. אם תהליכים אלה לא צלחו, חשוב להגיש תביעת מזונות ולהיות מיוצגים בבית המשפט ובבית הדין הרבני ע"י עורך דין בעל ניסיון רב בענייני משפחה וגירושין. כל אחד מהמתגרשים צריך להיות מיוצג ע"י עורך דין אשר ידאג לאינטרסים שלו ויביא טיעונים התומכים בדרישותיו.
עו"ד ג'יין חסון מתמחה בענייני משפחה וגירושין. יש לה ניסיון רב בהובלת הליך גישור להסכמי גירושין וגם בייצוג בתביעות מזונות. מוזמנים ליצור קשר.